Stara on stadin oma

Frans Karkkimaa kasvihuoneessaStara on Helsingin kaupungin oma rakentamispalvelu – rakentamisen, ympäristönhoidon ja logistiikan moniosaaja. Pidämme Helsingistä huolta 1 500 ammattilaisen voimin.

Stara huolehtii siitä, että voimme elää siistissä ja toimivassa Helsingissä. Voit nähdä meidät korjaamassa rakennuksia, istuttamassa puita ja pensaita, rakentamassa katuja ja pyöräteitä, pitämässä kaupunkia siistinä.

Me pidämme huolta myös niityistä ja metsistä, ulkotaiteesta ja kuntatekniikasta, toreista ja aukioista.

Staran juuret ovat syvällä Helsingin historiassa ja vuonna 1878 perustetussa rakennuskonttorissa, jonka tehtävänä oli hoitaa kaupungin kiinteää omaisuutta rakennus- ja korjaustöineen. Vuodesta 2009 Stara on pitänyt Helsingistä huolta itsenäisenä virastona.

Kaduilla, puistoissa, rakennuksilla ja luonnossa

Liikuitpa kaupungissa autolla, pyörällä tai jalkaisin, Stara pitää kulkuväylät kunnossa kesällä ja talvella, sateella ja paisteella.

Huolehdimme puistojen viihtyisyydestä. Keväällä siivoamme puistot talven jäljiltä edustuskuntoon. Istutamme tuhansia kukkia, ja pidämme puistot siistinä aina talven tuloon asti.

Olemme erikoistuneet kaupungin omistamien rakennusten korjauksiin ja käytön aikaiseen remontointiin. Ydinosaamistamme ovat arvorakennusten ja erikoisrakenteiden korjaukset ja entisöinnit sekä muutosrakentamisen työt.

Hoidamme kaupunkiluontoa maalla, merellä ja metsissä sekä pidämme rantavedet ja saaret puhtaina.

Teemme työtä sen eteen, että voimme elää siistissä ja toimivassa Helsingissä. Katsoitpa Helsingissä mihin suuntaan tahansa, näet kättemme jäljen.