Töölönlahden puisto on kaupunkilaisten olohuone Helsingin ytimessä. Kesällä 2016 se avautuu uudistuneena.

Tapetilla

Töölönlahden puisto kutsuu nauttimaan

Kesällä 2016 helsinkiläiset ja matkailijat pääsevät virkistäytymään uudistuneessa Töölönlahden puistossa. Tilaajan, suunnittelijan ja rakentajan yhteispeli puiston toteuttamiseksi sujui saumattomasti.

004 Toolonlahden puisto 7.10.2015

Puistoprojekti oli monivaiheinen. Suunnitelmat menivät uusiksi, kun budjetti kutistui alle kymmenesosaan alkuperäisestä.

– Nyt tuntuu hyvältä, sillä toimiva, kaunis ja hyvin rakennettu puisto on viimeistelyä vaille valmis, rakennusviraston katu- ja puisto-osaston projektinjohtaja Kaija Laine sanoo.

Maisema-arkkitehti Yrjö Ala-Heikkilän suunnitelmat taittuivat säännöllisten työmaakokousten, hyvän ennakoinnin ja tiiviin yhteydenpidon ansiosta ketterästi käytäntöön.

Uudistunut puisto on rikas kasvillisuudeltaan. Sen sydän on toimintakaareksi nimetty kaareva puistokäytävä, jonka varrella on oleskelupaikkoja, kuntoilupiste ja leikkipaikka. Metalli- ja betonityöt ovat Staran osaajien käsialaa.

– Tällä kokoonpanolla, vastaavan työnjohtajan Kimmo Kuusiston ammattitaidon ja kokemuksen siivittämänä, hoidimme vaativan kohteen maaliin aikataulussaan, kertoo tuotantopäällikkö Eila Hägg.