3X Olitpa sitten lapsi, teini, seniori tai koira, Helsingistä löytyy juuri sinulle sopiva puisto. Stara hoitaa rakkaudella yli tuhat erilaista puistoa.

Löydä oma vihreä olohuoneesi

Skeittareiden keidas

Skeittarit ovat ottaneet Eltsun kentän kupeen skeittipuiston, Micro­poliksen, omakseen. Tätä mielikuvitusta ruokkivaa puistoa et näe lumen sulamisen jälkeen usein tyhjillään. Lapset ja nuoret kikkailevat raneissa, kouruissa ja portailla intohimolla. Betonikeidas kestää kovempaakin menoa. Vuoden ympäristörakenne -kilpailussa palkitussa puistossa on myös mukavia istuskelupaikkoja, joissa voit levähtää treenien lomassa tai ihastella nuorten taitureiden temppuja.

Löydä perille: Micropolis, Nordenskjöldinkatu 20.

Lapset skeittaamassa. Kuva: Seppo Laakso


Kasviharrastajien pyhiinvaelluskohde

Kasvi- ja kukkafriikeille on Helsingissä monta pakollista kohdetta, joista yksi löytyy Haagasta. Mäntyjen juurelta kohoavat tuhannet alppiruusut ja atsaleat ovat häkellyttävä näky. Tämä puisto täytyy itse nähdä ja kokea. Ainutlaatuinen liki yhdeksän hehtaarin laajuinen rhodopuisto on samanaikaisesti yleisölle avoin puisto ja yliopiston kasvinjalostuksen koealue. Kukinta on hienoimmillaan kesäkuun alkupuolella.

Löydä perille: Alppiruusupuisto, Laajasuontie 40.

Alppiruusuja. Kuva: Janne Saavalainen


Voimaa ja tasapainoa

Pikku Huopalahden Taavetinpuistossa voit voimistaa niin lihasvoimaa, tasapainoa, muistia kuin kaverisuhteitakin. Selkeät ohjeet opastavat kuntoilemaan liikuntalaitteissa, jotka on räätälöity varttuneemmalle väelle. Palvelutalon vieressä sijaitsevassa puistossa järjestetään tapahtumia, joihin ihan kaikki ovat tervetulleita. Puistosta lähtee puolen kilometrin Ikiliikkuja-kävelyreitti, joka on hyvin valaistu ja kaitein reunustettu. Varttuneiden lähiliikuntapaikat -sivustolla kerrotaan myös muista vastaavista kohteista.

Löydä perille: Taavetinpuisto, Taavetti Laitisen katu 6

Ihmisiä Taavetinpuistossa. KUVA: Ikäinstituutti / Ossi Gustafsson