3X Työtapaturmien määrä laski Starassa jälleen vuonna 2015. Starassa on tehty tiukasti töitä turvallisuuden parantamiseksi.

Turvallisemman työn rakennusaineita

Tapaturmat vähenivät kannustamalla

Rakennuspäällikkö Aki Aalto. ”Vuonna 2015 meikäläisille sattui enää neljä työtapaturmaa, kun edellisvuonna niitä oli 21. Tästä voimme kiittää myös turvallisuuskisaa, joka osoitti mitä luottamuksella ja palkitsemisella saadaan aikaan työ­tapaturmien ehkäisyssä. Porukka saa palkallisen vapaapäivän jokaisesta koko työyhteisön neljän kuukauden tapaturmattomasta pätkästä. Kannustin toimi ja vapaalle päästiin jo alkuvuodesta, kun nolla tapaturmaa -linja piti heinäkuuhun asti.”

Maalaustöitä. Kuva: Juha Nurmela


Tukikohdat turvallisiksi

Turvallisuuspäällikkö Tuula Kytäjä. ”Turvallisuus ei ole vain työmaiden asia, vaan koskee myös tukikohtia. Vuonna 2015 asensimme näkyvät opasteet kaikkiin tukikohtiin. Niissä muistutamme nopeusrajoituksesta tukikohta-alueella ja suosittelemme huomiovaatteiden käyttöä. Myös henkilösuojaimien käytöstä on työpisteillä aiempaa selkeämmät ohjeet ja työvälineiden kuntoon kiinnitetään jatkuvasti huomiota. Uudet, yhteiset ohjeet tekevät tukikohdistamme turvallisempia sekä työntekijöillemme että vierailijoillemme.”

Nopeusrajoitus. Kuva: Janne Saavalainen


Siisteys tuo turvallisuutta

Suunnittelija Tuomo Karhula. ”Meillä oli viime syksystä kevääseen kaupunki­tekniikan ylläpidossa kilpailu, jossa kerättiin kokemuksia siitä, miten siisteys ja tavaroiden hyvä järjestys edistävät työnteon sujuvuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta. Kilpailun innoittamana turhat tavarat varastoitiin, ja jos niille ei määräaikaan mennessä löytynyt käyttöä, ne vietiin kierrätykseen. Kisaan osallistuivat kaikki tukikohtamme, ja niissä seurattiin siisteyden parantumista kuukausittain. Tuloksena oli toimivampi työympäristö.”

Varastohylly. Kuva: Juho Huttunen