3X Stara on luotettava kumppani sekä asiakkaille että asukkaille.

Yhteispeli on voimaa

Kirvesmies on asiakaspalvelija

Kirvesmies Risto Jylhä. ”Käyn päivittäin 3–4 kodissa, joten saan työstäni paljon välitöntä palautetta. Kiitoksia satelee, kun käymme asentamassa tukivälineitä liikuntarajoitteisten asuntoihin arjen avuksi. Kirvesmiehen taitojen lisäksi myös sosiaalisille taidoille on kysyntää. Usein asiakas on yksinäinen vanhus, jolle juttuseura kelpaa. Ei ole harvinaista, että kahvitkin on keitetty valmiiksi ja pulla tuoksuu. Parasta tässä työssä on asiakkaiden vilpitön ilo ja tyytyväisyys sekä erilaisten ihmisten tapaaminen joka päivä.”

Oven rivan asennus. Kuva: Janne Saavalainen


Koulutus räätälöitiin kimpassa

3x_antti_sulamaki_pohjatutkija-koulutus

Koulutuspäällikkö Antti Sulamäki, Amiedu. ”Stara sai syksyllä Suomen ensimmäiset pätevöityneet pohjatutkijat. Aloitimme koulutuksen suunnittelun yhdessä Staran kanssa jo kolme vuotta aikaisemmin, kun maarakennusalan ammattitutkinnon perusteita päivitettiin. Monimuotokoulutus sisälsi teoriaopintojen ja korttikoulutusten lisäksi näytön arviointeja Staran pohjatutkimustyömailla. Koulutukseen osallistuneet olivat pitkän linjan pohjatutkijoita tai pohjatutkimusmestareita, mutta heiltä puuttui muodollinen pätevyys – vaan ei puutu enää.”

Pohjatutkimustöitä satamassa. Kuva: Janne Saavalainen


Tuliapinan vuoteen Staran siivittämänä

Kulttuurituottaja Johanna Rissanen, Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa. ”Kiinalaista uutta vuotta juhlittiin Stadissa kymmenettä kertaa, kun puuvuohen vuosi vaihtui tuliapinan vuoteen helmikuun alussa. Juhla siirtyi Lasipalatsin aukiolta Keskuskadulle. Paikan vaihto toi uusia haasteita ja jännitysmomentteja, mutta kaikki sujui hienosti. Tapahtumajärjestelyissä meitä auttoi Stara, kuten kaikkina aiempinakin vuosina. Luotetun kumppanin kanssa on ollut helppo toimia. Iloisia ja värikkäitä juhlia ei pimeille kuukausille ole koskaan liikaa!”

Kiinalaisen uuden vuoden lohikäärme. Kuva: Kari Rosenberg